Джем, варення з хурми найсмачніше

Джем, варення з хурми найсмачніше простий рецепт 🧡 Цей сонячний десерт без цукру можна приготувати навіть з м’якої переспілої хурми, яка давно чекає своєї години в холодильнику 😉

Інгредієнти

хурма — 0,5 кг;
лимон — 1/4 шт.;
кориця — 1 паличка (або ½ ч. л. меленої);
аніс (бадьян) — 2 зірочки;
кардамон — 4-5 зерен;
мелений шафран — ½ ч. л.;
гвоздика ціла — 3 бутончики;
вода — ¼ склянки.

Джем, варення з хурми найсмачніше покроковий рецепт

1. видавлюємо сік З лимона, дрібно нарізаємо часточки. Кидаємо в каструльку, заливаємо водою. Додаємо спеції і варимо на невеликому вогні 10-15 хвилин;
2. Хурму очищаємо від шкірки, уважно прибираємо всі кісточки, М’якоть хурми кидаємо до спецій і проварюємо 20 хвилин. Не забуваємо помішувати;
3. Цілі прянощі прибираємо, розкладаємо джем в стерилізовані баночки; Закатуємо і зберігаємо в прохолодному місці. Приємного аппетита!