Великодні яйця перепелині шоколадні тістечка

Звичайно можна купити готові, благо такого добра море продають перед Великоднем.
Але я захотіла зробити сама. Як зробити Великодні яйця перепелині шоколадні тістечка рецепт простий. Завдання було отримати яйце смачне, красиве і щоб зберігалося відносно довго – до Світлого свята.

Інгредієнти

Тому, ось вам мій рецепт на 17шт. прекрасних малюків 🐣

• 100г мигдальної крихти (можна взяти цілий мигдаль змолоти у велику крихту)
• 50г чорного шоколаду 75%
• 15г цукрової пудри
• 100г білого шоколаду
• 30г масла какао
• Жиророзчинні барвники
• Какао для декору (імітація плям)

Великодні яйця перепелині шоколадні тістечка покроковий рецепт

1. Чорний шоколад розтопити, змішати з цукровою пудрою. Всипати мигдальне крихту і вимішати. Виліпити яйця, вагою 9-10г Увіткнути зубочистки. Прибрати в холодильник на 30 хв. Для глазурі білий шоколад розтопити. Какао теж розтопити і змішати з шоколадом.
2. Розділити на порції, пофарбувати жиророзчинними барвниками. Вилити у вузьку високу ємність, щоб зручно було глазурувати яйця. Добре охолоджені заготовки вмочити в шоколад (робоча t 32-35°), трохи струсити зайве, повертаючи в різні боки, поки шоколад не схватится.

3. Увіткнути в шматок пінополістерол (або в що пристосуєте під ці цілі 😉), залишити для повної стабілізації. Какао розвести гарячою водою, вмочаючи широку кисть, зробити цяточки, дати добре висохнути. Готове. Можна декорувати паски та пасхи.