Домашня настоянка з ягід чорної і червоної смородини і малини на спирту

Як смачно зробити настоянку з ягід чорної і червоної смородини і малини на спирту простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

нижче

Домашня настоянка з ягід чорної і червоної смородини і малини на спирту покроковий рецепт

1. Отже беремо 3 літрову банку, заливаємо 1300 мл – 96% спиртом, з нього роблять горілку і потім до верху засипаємо вимиту і просушену ягоду (чорну, червону смородину та малину) акуратно закриваємо вакуумною кришкою, ставимо в темне місце на 1 місяць. Далі дістаємо банку, зливаємо спирт, ягоди викладаємо в каструлю і додаємо в них 1700 мл очищеної бутильованої води, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння (ягоди повинні лопнути).
2. Далі акуратно проціджуємо, нам потрібен тільки сік, ягоди викидаємо. В отриманий сік додаємо 200 гр цукру, все акуратно перемішуємо і отстужаем. Потім змішуємо одержаний сік і спирт назад у 3 літрову банку, дуже важливо, що спирт потрібно вливати в сік дуже тонкої струйкой.
3. Закриваємо банку знову вакуумною кришкою і знову прибираємо на 1 місяць, настоюватися. Через місяць дістаємо, знімаємо пробу і вже переливаємо по пляшках, проціджуючи через товстий шар марлі або спеціальний фільтр. Наша ароматна і дуже смачна 40 градусна настоянка готова до вживання, аромат і смак не передати словами.
4. Зберігати настоянку можна як у прохолодному місці, так само при кімнатній температурі. Так само відповім одразу Торопыгам, які вічно бурмочуть, що надто довго наполягати – ТАК, ПАНОВЕ – МИ НІКУДИ НЕ ПОСПІШАЄМО. Саме за цей час ягоди віддають всю користь, смак і колір 🍷
5. Ми робимо різні настоянки; настоянки з чорної смородини, з червоної смородини і малини і журавлини, брусниці і вишні. Так само багатьох цікавить, чи можна наполягати на замороженої ягоді і горілки, ТАК, МОЖНА, виходить в принципі теж саме, єдине буде менше градус ( це стосується горілки )