Як варити абрикосовий варення без кісточок з лимоном на зиму

Як варити абрикосовий варення без кісточок з лимоном на зиму простий рецепт в домашніх умовах.

Інгредієнти

1 кг абрикосів без кісточок (У мене абрикоси 5кг)
800гр цукрового піску (У мене 4кг)
Сік 1 лимона

Як варити абрикосовий варення без кісточок з лимоном на зиму покроковий рецепт

1. Засипати абрикоси (добре промиті) цукром і залишити на кілька годин (приблизно на 2-3год) Далі каструлю поставити на плиту, додати сік лимона, довести до кипіння і на середньому вогні варити хв 40-45.

2. Періодично помішувати дерев’яною ложкою і знімати піну. Плоди подрібнити доступним способом до бажаної текстури. (Я подрібнила блендером)

3. Далі розливаємо в стерилізовані банки і закриваємо стерилізованими кришками. І наш джем готовий. Зберігати в темному банки месте.

Відео рецепт 👇