Яблучне варення часточками бурштинове на зиму

Як смачно зробити Яблучне варення часточками бурштинове на зиму простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Яблучні дольки в цьому варення залишаються цілими, прозорими і хрусткими.

Інгредієнти

Для приготування я брала яблука сорту “Богатир”. Вони дуже тверді, соковиті і кислі – ідеально підходять для приготування варення.

цукор 1 до 1

Яблучне варення часточками бурштинове на зиму покроковий рецепт

1. Яблука порізати тонкими часточками, пересипати цукром 1:1 і залишити мінімум на 12 годин. Потім довести до кипіння, прокип’ятити максимум 1-2 хвилини і залишити до повного остывания.
2. Потім ще раз довести до кипіння, прокип’ятити 1-2 хвилини і знову прибрати до повного охолодження. В третій раз довести до кипіння, прокип’ятити 1-2 хвилини і гарячим розкласти в стерильні банки.

3. Закатати стерильними кришками і прибрати на зберігання в комору. Готуйте із задоволенням і любов’ю ❤ .