Варення з брусниці з яблуками на зиму в термомікс

Варення з брусниці з яблуками на зиму в термомікс простий рецепт. Брусниця — потужний імуностимулятор! В її ягодах міститься така кількість вітаміну С, яка допоможе пережити будь зиму без застуд. Класичне поєднання брусниці і яблук широко використовується в кулінарії — з цих інгредієнтів готують варення і компоти, замочують у сиропі, роблять начинки для ватрушок та іншої випічки. Іноді в такі рецепти також додають ревінь, грушу, цедру лимона або апельсина, імбир, корицю і т. д. Давайте готувати!

Інгредієнти

• 500 г кислих яблук, без шкірки і серцевин, кубиками 2×2 см
• 1800 г води
• 700 г брусниці
• 840 г цукру

Корисні предмети: скляна тара, загальним обсягом ≈1,8 л, попередньо стерилізована, кришки для закочування

Варення з брусниці з яблуками на зиму в термомікс покроковий рецепт

1. Брусницю переберіть і промийте холодною водою. Нарізані кубиками яблука помістіть в Парову корзину. Встановіть Парову корзину в Міксерну чашу, налийте 1700 г води і варіть 12 хв/105°С/ск.1.
2. Вийміть Парову корзину з яблуками з допомогою гачка на Лопатці, яблука викладіть в миску, вилийте воду. Помістіть в Міксерну чашу брусницю, цукор і 100 г води. Встановіть Парову корзину на кришку Міксерної чаші замість Мірної чашки і готуйте 15 хв/98°С/Реверс/ск.2.
3. Додайте яблука і готуйте ще 15 хв/98°С/Реверс/ск.2. Гаряче варення розлийте в стерилізовані банки, загорніть кришками, дайте охолонути. Зберігайте в темному і прохолодному місці. Порада: Для цього рецепта краще всього підійдуть яблука сорту антонівка або інших зимових сортов.