Домашня кабачкова ікра з томатною пастою на зиму

Зараз час заготівель на зиму тому хочу запропонувати рецепт смачної кабачкової ікри. Найсмачніша домашня кабачкова ікра з цибулею, морквою і томатною пастою на зиму простий рецепт.

Інгредієнти

🔸Кабачки 3 кг
🔸Цибуля ріпчаста 600 гр
🔸Морква 200 гр
🔸Раст.масло 150 мл
🔸Томатна паста ( соус не) 250гр
🔸Майонез 200 гр
🔸Сіль 1ст.лож з невеликою гіркою
🔸Цукор 1-1,5 ст лож ( пробуйте )
🔸Паприка мелена 1ч.лож
🔸Перець мелений чорний 1ч.лож
🔸Оцет 9% – 2 ст. лож

Домашня кабачкова ікра з томатною пастою на зиму покроковий рецепт

1. Кабачки (молоді) порізати кубиками, скласти в каструлю, додати сіль, добре перемішати і залишити на 30-40 хв. Тим часом цибулю порізати кубиками і обсмажити на сковороді з додаванням раст.олії 5-7 хвилин. Моркву потерти на крупній тертці і відправити до цибулі. Тушкувати 10 хвилин. Повертаємося до кабачків. Вони дали сік (його не зливати).
2. Кабачки поставити на вогонь і тушкувати під кришкою 30 хвилин з моменту закипання. Через 30 хвилин до кабачків додати обсмажені цибулю і моркву і тушкувати ще 20 хвилин. Потім додати томатну пасту, майонез, цукор, паприку, мелений чорний перець і варити ще 10 хвилин постійно помішуючи тк після додавання томатної пасти ікра може пригореть.
3. Протушкувалися овочі подрібнити заглибним блендером, додати оцет, поставити на вогонь, дати кипнуть ще 5 хвилин під закритою кришкою і закатати в банки. Банки укутати до повного остывания.

4. Всі 🙂 смачна ікра готова 😋 Раніше я обсмажувала і кабачки теж, але з часом зрозуміла, що це зайва трата часу 😉 ‼️Після того, як овочі подрібнили блендором і поставили на вогонь будьте акуратні. Ікра починає сильно булькати і є ризик обжечься.