Вялені сливи з часником в духовці

Як смачно зробити В’ялені сливи з часником в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. В’ЯЛЕНІ СЛИВИ – це вам не в’ялені томати, тут все набагато тонше і вишуканіше 👌 Зробіть 1-2 баночки, щоб продегустувати і я вас запевняю, ви заготовите набагато більше.

Інгредієнти

– сливи (угорка ідеально підійде)
– часник
– італійські трави
– чебрець
– масло рослинне
– олія оливкова

В’ялені сливи з часником в духовці покроковий рецепт

1. Сливи промити, вийняти кісточки і викласти на пергамент половинки слив. В розігрітій до 100° духовці в’ялити сливи 4-6 годин (залежно від вашої духовки. См. фото, як повинні виглядати готові сливи). Приготуйте зручні невеликі баночки (я беру 150-250 гр) і заповніть на половину сливами.

2. В кожну баночку покладіть по 1 часточці часнику, розрізаний навпіл. Додайте по 1 ч. л. італійських трав, 1/2 ч. солі і гілочку чебрецю. Доповісте сливи до краю баночки. Залийте соняшникова і оливкова олія в пропорції 50/50 і щільно закрийте крышкой.

3. Зберігати такі сливи потрібно в холодному місці, в холодильнику або на балконі. *Можна звичайно додати оцет. і зберігати при кімнатній температурі, але мені такий смак не подобається, оцет я не додаю 🙌🏻. Спойлер: А який аромат в цій маленькій баночці, ви навіть не уявляєте 🔥.