Хренодер без варіння на зиму з помідорами і часником

Хренодер (хреновуха, чортівня, горлодер, вогник і т. д. 😋) – соус з хрону. Як зробити Хренодер без варіння на зиму з помідорами і часником класичний приготування простий рецепт.

Інгредієнти

На 1,2 л соусу знадобиться:

– корінь хрону 100 гр.
– часник 100 гр.
– помідори 1 кг
– сіль 2 ч. ложки
– цукор 1 ч. ложка

Хренодер без варіння на зиму з помідорами і часником покроковий рецепт

1. Очищаємо коріння хрону і часник (у рецепті вказана вага вже очищених). Коріння ріжемо подрібніше – так їх простіше буде перемолоти. Стиглі, м’ясисті помідори грунтові (ідеально підійде сорт “сливка”) ретельно миємо й також нарізаємо на частини, вирізаючи місце прикріплення плодоножки.

2. Далі необхідно все подрібнити. Можна скористатися м’ясорубкою. Але я в цей раз вирішила використовувати блендер 🙂 З’єднуємо подрібнені овочі, заправляємо сіллю і цукром, ретельно перемешиваем.

3. Даємо трохи постояти, щоб сіль і цукор розчинилися. Розкладаємо в попередньо стерилізовані банки і зберігати в холодильнику до полугода.