Солоні фаршировані баклажани на зиму

Це одне з найсмачніших солінь Азербайджанської кухні. Відразу відповім на питання, чи це реально смачно. Як приготувати смачні Солоні фаршировані баклажани на зиму кращий рецепт простий. Смаку баклажанів або гіркого присмаку зовсім не буває.

Інгредієнти

3 кг баклажан (потрібні маленькі баклажани, у нас із цим сутужно)
Сіль
Часник
Лаврові листи

Начинка:
1 середній Качан капусти
3-4 шт моркви
3-4 шт. болгарського перцю
Великий пучок петрушки
2 шт часнику
Сіль
Маринад:
500 г води
Ст оцту 9%
1 ст л солі і цукру

Солоні фаршировані баклажани на зиму покроковий рецепт

1. В першу чергу готуємо баклажани. Очищаємо від хвостиків, робимо надріз. Опускаємо в киплячу воду ( воду потрібно посолити). Хв 2-4 хв залишаємо ( довго не залишаємо, щоб баклажани не розм’якшилися потім ). Потім прибираємо і опускаємо в холодну воду. Далі як показано на відео намагаємося повністю очистити баклажани від насіння і добре промити всередині баклажан.

2. Далі солимо всередині і перекладаємо в посуд. Залишаємо баклажани під гнітом на 2-3 дні. Кожен день, вранці і ввечері зливаємо всю воду від баклажан. Для начинки потрібно дрібно нарізати всі інгредієнти з’єднати додавши сіль, добре змішуємо. Далі коли минуло пару дней.

3. В першу чергу готуємо маринад: воду додаємо оцет, цукор і сіль і ставимо кип’ятитися. Начиняємо начинкою баклажани. Перекладаємо в банку, між баклажанами кладемо кілька зубчиків часнику і лаврового листа. Заливаємо теплим маринадом і щільно закрываем.

Відео рецепт 👇