Мариновані помідори на зиму з горілкою, оцтом і цукром

Мариновані помідори на зиму з горілкою, оцтом і цукром простий рецепт. Багато хто навіть випивають весь маринад, не рахуючи з’їдених помідор, ось такий він смачний.

Інгредієнти

дивіться нижче

Мариновані помідори на зиму з горілкою, оцтом і цукром покроковий рецепт

1. На дно 700 гр банки укладаємо 👉 1 зубчик часнику, порізану часточками, 3 горошини запашного перцю і 3 горошини чорного перцю. Забиваємо банку помідорами. Для цього рецепта беру завжди небольшие.
2. Заливаю окропом і даю постояти 7 хвилин. Цю воду зливаю в каструлю, додаю 2 гвоздики (за бажанням) і даю закипеть.
3. В цей час в кожну банку (700 гр) розкладаю по 2,5 ст л цукру, 1/2 ст л солі, 1 ст л горілки і 1,5 ст л 9% оцту. Заливаю окропом, закатують і закутую до повного остывания.