Огірки з помідорами і часником по грузинськи на зиму

Готуємо Огірки з помідорами і часником по грузинськи на зиму найсмачніший рецепт без стерилізації! Дивіться яка краса огірочки на зиму салат обладнаний мій улюблений по-грузинськи! З 2,5 кілограм вийшло 3,5 літра! Давайте подивимося ближче які вони апетитні, в міру сіль, хрусткі, я б сказав це просто бомба! Обов’язково приготуйте за нашим рецептом все дуже просто і швидко, без стерилізації поїхали!

Інгредієнти

Огірки 2,5 кг
Помідори 1 кг
Оцет столовий 9% 125 мл
Рослинне масло 125 мл
Цукор 125 гр. Сіль 2 ст. л. (без гірки).
Часник 150 гр

Спеції для салату:
Перець чорний горошком 10 шт.
Хмелі-сунелі 10 гр
Коріандр 1ч.л.
Червоний гострий перець 1 ч. л.
Лавровий лист 3-4 шт.

Огірки з помідорами і часником по грузинськи на зиму покроковий рецепт

1. Томату перекручую через велику решітку м’ясорубки Сиплю сіль, цукор, все точні інгредієнти дивимося під відео. Рослинне масло. Ставлю на плиту на середній вогонь і доводжу до кипіння Огірочки нарізаю на салатному в товщину десь пів сантиметра приблизно. Помідори закипіли, помішую їх, зменшую градус варіння, ставлю на середній вогонь, і варю хвилин 10-15.

Як тільки закінчиться піна виділення, і вони поміняють колір ми з вами будемо продовжувати далі. Часник пропускаємо через прес. Давайте подивимося що у нас тут? Зробила під кришечку так справи йдуть швидше. Сік дивіться який колір у нього. Викладаю часник. Додаю грузинську спеції хмелі-сунелі. Тут у мене червоний і чорний перец.

2. Лавровий лист. Коріандр взяла як зазвичай, 0,5 чайної ложки меленого і трохи більше половини чайної ложки цілісного. Висипаю перемішую, знову підвищую градус варіння, додаємо оцет і доводжу до кипіння. Знову під кришечку зроблю. Викладаю огірки в киплячу суміш. Не забуваємо перед тим як готувати огірки.

Ми повинні їх дуже добре промити і замочити на 2-4 години щоб салат був хрустким і смачним. Самий мій улюблений салатик. Беріть об’ємну посуд, так як зараз огірків багато, потім вони у нас уварятся. Самий смачний салат! Перемішую. Обов’язково накриваю кришкою щоб огірки у нас дали сік, буду їх варити 10-15 минут.

3. До того моменту як вони змінять свій колір, стануть кольору маринованих огірків або оливок, будемо чекати. Помішуємо. Після закипання салат я проварила 15 хвилин, подивіться як він виглядає. Ось те що я вам говорила про колір огірків, дуже багато соку дали огірочки все як треба.

Вимикаю плиту і гарячим розкладаю по банкам. Банки попередня дуже добре промиваю. Стерилизую в духовці, розігрітій до 100 градусів 15-30 хвилин. До самого верху заповнюємо банку.

4. Накриваю кришкою, використовуючи тільки нові, добре промиваю і заливаю окропом. Закочує банки. Перевернула банки, перевіряю на герметичність, щоб нічого у нас з вами не підтікало. Вийшло три з половиною літри, якщо друзі підтікає значить міняємо кришечку.

Прибираю під теплий плед або ковдру, дам повністю охолонути нашої заготовки рівно одну добу! Бажаю вам вдалих заготовок, приготувати смачний салат це найсмачніші салати з огірків!! Звичайно поділіться напишіть коментарі. Поки, до нових зустрічей, друзі, до свидания!