Як маринувати імбир домашній

Імбир маринований користь і шкоду для організму очевидно неоціненна! Як маринувати імбир домашній простий рецепт. Ще не бачила в продажу маринованого імбиру з нормальним складом. Хоча склад повинен бути дуже простий!

Інгредієнти

* Імбир – 150 -180 гр.
* Оцет рисовий або інший натуральний – 2 -3 ст. ложки (або лимонний сік 3-4 лимонів з розрахунку на 2 маринаду)
* кокосовий Цукор – 3 ст .л.
* Сіль – 1/2 ч. л.
* Вода – 1 Склянку

маринувати імбир домашній покроковий рецепт

1. Зіскоблити з імбиру шкірку ложкою або ножем. Наріжте вздовж волокон з допомогою спец. терки або ножа для чищення овочів. Скибочки повинні бути дуже тонкі, прям прозорі. Імбир покладіть в банку або ін. скляну ємність, залийте склянкою окропу, додайте цукор, сіль, оцет і залиште до повного охолодження при кімнатній температуре.
2. Потім закрийте банку кришкою або харчовою плівкою і приберіть в холодильник мінімум на ніч. Я додавала замість оцту лимонний сік. І з першого разу імбир виявився жестковат і був занадто сильний. Тому перший маринад я злила і знову залила імбир окропом з цукром і лимонним соком, але вже без солі, 1,5 лимона пішло за 1 раз.
3. На наступний день імбир промариновался як треба! Маринад, якщо будете зливати не викидайте. Він смачний і дуже корисний. Особливо рекомендується пити разом з важкої білкової їжею для кращого засвоєння белка.
4. Чи можна розбавити водою і пити лимонад. Можна також прискорити процес, прокип’ятити імбир в маринаді від 1 до 5 хвилин. Якщо хочете отримати рожевий колір імбиру, просто додайте ложечку бурякового соку або пару часточок буряків маринад.