Цукати з мандаринових корок у духовці в домашніх умовах

Як смачно зробити Цукати з мандаринових шкірок в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Сезон мандаринок в самому розпалі! Насолоджуватися кисло-солодким свіжим смаком дуже приємно. Тому будемо готувати не ідеальну м’якоть, а шкірку! Будуть смачні і трохи терпкі цукати 😘

Інгредієнти

шкірка від мандаринів — 350 гр.;
цукор — 350 гр.;
вода — 150 мл

Цукати з мандаринових корок у духовці в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Скоринки мандаринів промиваємо, заливаємо підсоленою водою і залишаємо на ніч. Знову моєму, замочуємо на 6-8 годин, відкидаємо на друшляк. Заливаємо чистою водою, варимо 5 хвилин, нарізаємо смужками або квадратиками. Готуємо сироп: цукор додаємо у воду, даємо закипіти і проварюємо на повільному вогні 5 минут.
2. В сироп всипаємо скоринки. Варимо, помішуючи, поки сироп не вбереться і повністю не випарується. Цукати перекладаємо на дошку/лист/ силіконовий килимок і залишаємо сушитися при кімнатній температурі 1-2 дня.
3. Якщо хочеться прискорити процес — сушимо в духовці при 100°С від 3 до 4 годин. За бажанням, після просуши можна обваляти цукати в цукрі і кориці. ⠀ Насолоджуємося з чаєм. Ароматно,