Варення абрикосове з кісточками мигдалю і лимоном на зиму

Як зробити домашнє Варення абрикосове з кісточками мигдалю і лимоном на зиму простий рецепт. ⠀Варення готується без звичайного “охолодження”, “друга варка”, “третя варка” і т. д.

Інгредієнти

2 кг абрикос
200 гр мигдалю
1,8 кг цукор
200 мл води
2 ст. л лимонного соку

Варення абрикосове з кісточками мигдалю і лимоном на зиму покроковий рецепт

1. Абрикоси промити, видалити кісточки і нарізати на 4 частини. Мигдаль теж промити і замочити на півгодини в холодній воді. У велику каструлю насипати цукор, налити воду, додати сік лимона. ⠀Помістити на середній вогонь, не забуваючи перемішувати довести до кипения.

2. На середньому вогні продовжувати варити сироп 20-25 хвилин. Лимонний сік виконує роль згущувача. За час варіння сироп придбає насичений медовий колір. ⠀Далі додати в сироп абрикоси, мигдаль і помістити на середній вогонь. ТУТ ВАЖЛИВО !!! не забувати акуратно перемішувати !!!

3. Абрикос має особливість пригорати. Як тільки вся маса почне кипіти, зменшити вогонь і продовжувати варити на слабкому вогні 15 хвилин до м’якості абрикос. Під час варіння знімати пінку. Перемістити гаряче !!! Варення в банки.

4. Залишити до охолодження і прибрати на зберігання в льох. Варення під час зберігання ще загусне. ⠀Використання цукрового сиропу-меду додає варенню неповторний аромат. Абрикос залишається цілим м’яким, не разваривается.

Відео рецепт 👇