Асорті сік з гарбуза, яблук, апельсинів і лимонів на зиму

Нектар «Свіжість». Асорті сік з гарбуза, яблук, апельсинів і лимонів на зиму в домашніх умовах простий рецепт. Це сік-асорті з м’якоттю. Раніше такий нектар виробляли у Болгарії та Угорщині. У СРСР його привозили в скляних 0,5 літрових пляшках і він моментально відлітав з прилавків!
А все тому, що був незвичайно смачний і повністю натуральний. І ось вам рецепт такого нектару. Обов’язково приготуйте його самі зрозумієте наскільки він вигідно відрізняється від того соку, що понуро чекає вас на магазинних полицях!) 😘

Інгредієнти

• Гарбуз мускатний — 2 кг
• Яблука — 2 кг
• Апельсини — 5 шт.
• Лимони — 2 шт.
• Цукор — 700 р.
• Вода — 3 літри.

Кількість цукру можете змінити на свій смак або замінити іншим підсолоджувачем. Вага яблук і гарбуза вказаний в очищеному вигляді!

Асорті сік з гарбуза, яблук, апельсинів і лимонів на зиму покроковий рецепт

1. Гарбуз і яблука помити, очистити від шкірки і насіння. Нарізати на шматочки по 3-5 см. З апельсинів і лимонів вичавити сік. Гарбуз і яблука перекласти в каструлю, залити водою, так, щоб вона повністю покрила і поставити на огонь.

2. Як закипить, зняти пінку і варити до тих пір, поки гарбуз і яблука не стануть м’якими і легко різати ножем. Тепер потрібно подрібнити блендером всю цю масу в однорідне пюре.

3. Якщо блендера немає, можна перетерти через сито. Але ніяких грудочок! Далі всипати цукор і влити апельсиновий і лимонний сік. Ще раз зняти пінку після закипання і проварити 2-3 минуты.

4. простерилізувати Банки (я тримаю їх у мікрохвильовці 2 хвилини), налити в них сік і закатати прокипяченны.

Відео рецепт 👇