Хрусткі огірки мариновані на зиму по угорськи

Хрусткі огірки мариновані на зиму по угорськи простий рецепт в банках. Цим способом я завжди закриваю невеликі огірочки або корнішони. Вони такі хрусткі і сладенькие – неможливо від них відірватися! Якщо ви коли-то купували огірочки Бондюель – ось вони! Робити їх методом стерилізації. Але, не бійтеся, якщо ви цього ще не робили, я навчу) ⠀

Інгредієнти

~5 кг дрібних огірків, в ідеалі корнішонів
Часник, лавровий лист, чорний і запашний перець, гвоздика, сухі зерна гірчиці.

Для маринаду:
3,5 л води
0,5 л оцту 9%
600 г цукру
100 г солі

Хрусткі огірки мариновані на зиму по угорськи покроковий рецепт

1. Огірки вимити й замочити в прохолодній воді на 2-3 години. ⠀ В чисті баночки 0,5-1 літр покласти по 1 зубчику часнику, 1 лавровому листку, 1 гвоздичке (не обов’язково, якщо любите), кілька горошин чорного і запашного перцю, 1 ч. л зерен гірчиці. ⠀ Щільно заповнити банки огірками. ⠀

2. У воду додати сіль, цукор, оцет, довести до кипіння. ⠀ Залити гарячий маринад в банки, прикрити кришками. ⠀ На дно широкої каструлі покласти х/б серветку або рушник. ⠀ Встановити банки. Залити в каструлю воду. Поставити на вогонь. ⠀ Довести воду в каструлі з банками до кипения.

3. Стерилізувати огірки 5-7 хвилин. ⠀ Після цього дістати, герметично закрити банки, перевернути догори дном і укутати в теплу ковдру, поки повністю не охолонуть. ⠀ Можна зберігати як у погребі, так і в амбаре.

Відео рецепт 👇