Ватрушки з сиром на молоці дріжджові

Як зробити смачні домашні Ватрушки з сиром на молоці дріжджові рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Інгредієнти тісто:
Виходить 11-12 шт
🔺190 мл молока
🔺20 мл оливкової олії
🔺1 яйце
🔺15 грам цукру
🔺 сіль щіпка
🔺8 грам сухих дріжджів
🔺350 грам борошна.

НАЧИНКА
🔺400 грам сиру
🔺підсолоджувач/цукор за смаком 🔺ванілін
🔺1 жовток
🔺50 гр сметани
🔺1 ст л апельсиновою цедри.

Ватрушки з сиром на молоці дріжджові покроковий рецепт

1. До теплого (не гарячого) молока додати масло, яйце, цукор, сіль, добре збовтати віночком, потім всипати дріжджі і перемішати. Замісити тісто, яке не буде липнути до рук, поступово додаючи просіяне борошно. Борошно у всіх різна, можливо у вас піде трохи менше або більше. Головне не забити тісто! Далі отримане тісто необхідно інтенсивно вимісити: руки і робочу поверхню змастити невеликою кількістю олії і близько 10-15 хвилин активно мніть тісто, розтягуйте і складайте назад, піднімайте і кидайте про стол.
2. Після всіх цих маніпуляцій тісто стане м’яким і еластичним. Накрити харчовою плівкою і прибрати в тепло на 30-40 хвилин (за цей час воно має добре піднятися). Піднялося тісто обім’яти, розділити на 11-12 частин (по 50 грам), сформувати з кожної кульку, а потім притиснути долонею, сформувавши коржі. Викласти на деко і залишити на 10-15 хвилин, за цей час тісто знову трохи поднимется.
3. НАЧИНКА.
Сир перетерти через сито, додати всі інші інгредієнти і добре розім’яти виделкою. В центрі кожної коржі сформувати поглиблення для начинки. Ідеально, коли бортики максимально тонкі, тоді начинки буде багато! У кожне поглиблення викласти начинку, розрівняти, а тісто по краях змастити збитим яйцем. Випікати в попередньо розігрітій духовці при 180° до рум’яності (30-40 хвилин).
4. Готово. Наливаємо молоко і насолоджуємося 🤩