Гарбузовий пиріг з вершками

Як зробити Гарбузовий пиріг з вершками рецепт простий. Завтра Хелловін і у всіх багато гарбуза, тому треба готувати!

Інгредієнти

вам знадобиться для тіста:
320 гр борошна
200 гр вершкового масла
1 яйце
сіль

вам знадобиться для начинки:
900 гр гарбуза
200 гр цукру
2 яйця
200 мл вершків 33%
кориця
ваніль

Гарбузовий пиріг з вершками покроковий рецепт

1. Борошно просіваємо, холодне вершкове масло натираємо на тертці. Змішуємо борошно і вершкове масло – перетираємо в крихту. Яйце трохи перемішуємо. Додаємо в тісто яйце, додаємо сіль і на поверхні, присипаної борошном вимішуємо тісто. Скачуємо тісто в кулю і прибираємо в холодильник в целофановому пакетику мінімум на час.
2. Розкачуємо тісто між двома аркушами паперу для випічки. Перекладаємо тісто в форму 24-26 см і робимо накалы виделкою. Кладемо на тісто ще один аркуш паперу для випічки і насипаємо зверху будь-яку крупу. Крупа працює як грузик, щоб тісто не піднімалося – крупу потім можна використовувати за призначенням. Відправляємо основу в духовку на 15 хвилин при 190 гр.
3. Для начинки:
Гарбуз тушкуємо з невеликою кількістю води до м’якості. ~30 хвилин. Пробиваємо гарбуз блендером до однорідності. Додаємо в гарбузове пюре цукор, яйця, ваніль і корицю. Збиваємо. Додаємо вершки і ще раз збиваємо. Перешиваємо начинку в остигнула основу. Відправляємо в духовку на 50-60 хвилин при 180 гр. Даємо пирогу охолонути й нарізаємо! приємного апетиту!

Відео рецепт 👇