Домашні еклери на воді з кремом зі згущеного молока і вершкового масла

Смак еклерів з масляним кремом, знайомий кожному! Домашні еклери на воді з кремом зі згущеного молока і вершкового масла простий рецепт.

Інгредієнти

Вода 250 мл
Вершкове масло 100 гр
Сіль щіпка
Борошно 150 гр
Яйце 4 шт

Крем:
Вершкове масло 250 гр
Згущене молоко 250 гр

Домашні еклери на воді з кремом зі згущеного молока і вершкового масла покроковий рецепт

1. Готуємо заварне тісто: на плиті розігріваємо воду з олією і сіллю. Коли закипить засипаємо борошно і відключаємо вогонь, замішуємо тісто швидко. Потім перекладаємо в зручну для вас миску, злегка охолоджуємо і додаємо міксером по 1 яйцю по черзі. Якщо тісто буде дуже гарячим, яйце може відразу згорнутися, а це неприпустимо)

2. Тісто виходить в міру густим, перекладаємо його в кондитерський мішок і формуємо еклери. Так як вони «ростуть» не видавлюйте їх близько один до одного, ідеально залишати 3 див. Кінчики еклерів запаюють пальцем, змоченим у воді. Випікати в 2 етапи: 200 гр 25 хвилин верх низ, і відразу після 10 хвилин 160 гр, не відкриваючи духовку.

3. В цей час можна зробити улюблений крем: збиті вершки, заварний крем або масляний. Я зробив масляний, тому що це швидко і смачно. Хороше масло збиваємо до білого стану, воно повинно бути кімнатної температури, а після вливаємо згущене молоко і доводимо крем до готовности.

4. Начиняти можна через насадку, можна розрізати навпіл. Прикрашати за бажанням пудрою або як я – з шоколадом орехами.

5. Обов’язково спробуйте – рекомендую!

Відео рецепт 👇