Торт пташине молоко в домашніх умовах

Легендарна «Пташка» простий рецепт. Торт пташине молоко в домашніх умовах.

Інгредієнти

* Корж на діаметр 22-24см:
* Жовтки – 4 шт.
* Цукор – 70 гр.
* Масло вершкове – 70 гр. (кімнатної температури)
* Борошно – 100 гр.
* Розпушувач – 0,5 ч. л.
* Суфле:
* Білок – 4 шт.
* Цукор – 270 гр.
* Ванільний цукор – 10 гр.
* Вершкове масло – 120 гр. (кімнатної температури)
* Згущене молоко – 70 гр. (кімнатної температури)
* Желатин – 15 гр. і 85 мл води для замочування
* Вода для сиропу – 100 мл
(Для шоколадного шару робимо все теж саме, а у масло зі згущеним молоком додаємо 1ст л какао).

Торт пташине молоко в домашніх умовах покроковий рецепт

1. * Готуємо бісквітний корж: * Відокремлюємо жовтки від білків. * До жовтків додаємо цукор, ванілін, збиваємо. * Додаємо вершкове масло збиваємо. * Змішуємо розпушувач і борошно і додаємо в жовткову масу і перемішуємо на малій швидкості. * Змащуємо форму рослинним маслом і викладаємо тесто.

2. Ставимо в попередньо нагріту духовку до 200 градусів на 15 хв. Масляний крем: * Заливаємо желатин 0,5 склянки води і залишаємо набухати . * Збиваємо масло зі згущеним молоком! * Суфле: * Збиваємо білки до пишної білої піни (можна додати щіпку солі, для кращого збивання).

3. Додаємо ванілін, збиваємо! * цукор і воду, ставимо на вогонь і варимо сироп до злегка карамельного кольору і струмінь з лопатки стікає безперервним струменем). * Гарячий сироп тонкою цівкою вводимо в білки ,продовжуючи збивати, розтоплюємо набряклий желатин в мікрохвиль. (але не кип’ятимо!) і вводимо следом.

4. Білкову масу додаємо в масляний крем, продовжуючи збивати (на низькій швидкості ). — або навпаки білки вводимо в масляний Крем. Збираємо торт: Бортики форми закріпіть ацетатної плівкою! На корж виливаємо суфле, прибираємо в морозилку і робимо шоколадне суфле).

5. Цього достатньо щоб біле встигло застигнути! Якщо без шоколадного суфле то просто. ставимо торт в холодильник на 1,5-2 години! Для глазурі: 1 шоколадка розтоплюємо в мікрохвильовці і додаємо 3/4 ст ложки соняшникової олії! Заливаємо і розподіляємо!

Відео рецепт 👇