Альфахорес пісочне печиво сендвіч аргентинське

Як зробити дуже смачне Альфахорес пісочне печиво сендвіч аргентинське рецепт простий. Сьогодні приготуємо дуже смачне сендвіч-печиво Альфахорес (Alfajores), дуже популярне в країнах Латинської Америки. Це ніжне, розсипчасте, буквально тане в роті пісочне печиво, наповнене шаром Дульче-де-Лече (Dulce de Leche). Це латинська молочна карамель. Наша альтернатива – варена згущене молоко. Прикрашається печиво кокосовою стружкою.

Інгредієнти

На 14 сендвічів (подвійні печива) діаметром 6 см

Тісто
Борошно 160 г
Крохмаль кукурудзяний 140 р
Розпушувач 8 г (1 ч. л.)
Цедра одного лимона
Вершкове масло-120 г
Цукрова пудра-60 г
Жовтки 2 шт
25 г Молоко (3 ст. л.)

Наповнення
Варена згущене молоко 600 г
Кокосова стружка

Альфахорес пісочне печиво сендвіч аргентинське покроковий рецепт

1. З’єднати і просіяти через сито разом сухі інгредієнти – борошно, кукурудзяний крохмаль і розпушувач. Добре перемішати віночком, додати лимонну цедру, і ще раз перемішати. В окремій чаші, де буде замішуватися тісто, до м’якого вершкового масла кімнатної температури просіяти цукрову пудру. Добре збити масло з пудрою міксером до кремового пишного состояния.

2. Масло значно посвітлішає і стане більшим. Потім по одному ввести жовтки, кожен ретельно вмішуючи міксером. Потім влити молоко кімнатної температури і вмішати його міксером. В кілька етапів ввести сухі інгредієнти, швидко вмішуючи їх міксером. Я ввела інгредієнти в 4 етапи. Після останнього введення вийшла мокра крихта, швидко руками зібрати тісто куля, довго не вимішувати. Воно виходить гладким і не липким. Сплющити тісто і загорнути його в харчову. Прибрати в холодильник на полчаса.

3. Випічка. Тісто розкачати між двох аркушів пергаменту. Занадто тонко тісто розкачати, товщина приблизно 0,5 див. Після випічки тісто печиво виходить дуже розсипчастим і крихким, і якщо розкачати дуже тонко, воно буде ламатися. Вирізати з допомогою вирубки кола 6 див. іншого діаметра. Акуратно перенести гуртки на деко, застелене тефлоновим листом або пергаментом. Тісто дуже ніжне. Якщо переносити складно, то можна прибрати його в холодильник хвилин на 20, а потім переносити на деко охолоджені кругляш. Випікати в заздалегідь розігрітій до 200 С духовці близько 11-12 хвилин. Краї печива почне золотитися, а саме печиво залишиться блідим. Зняти акуратно готове печиво і залишити остывать.

4. Збірка.
Після остигання зібрати половинки попарно і скріпити між собою вареним згущеним молоком. Я завдавала згущене молоко з кондитерського мішка. Печиво крихке, тому згущене молоко наносити акуратно, сильно не тиснути. І скріплюючи половинки, не треба здавлювати, просто злегка склеювати. Бока печива також промазати згущеним молоком. Обваляти пліч печива в кокосовій стружці. Готово! Ось так швидко і нескладно готується печиво, а виходить неймовірно смачним! Обов’язково спробуйте!