Французький пиріг тарт татен з яблуками класичний

Тарт Татен – знаменитий перевернутий яблучний пиріг сестер Татен, популярна випічка французької кухні! Класичний тарт Татен готується з яблуками і популярний у будь-який час року! Найніжніші томлені яблука просто тануть у роті, а тісто зверху залишається хрустким! Як зробити Французький пиріг тарт татен з яблуками класичний рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Борошно – 150 г
Вершкове масло – 90 г
Цукор – 1 ч. л
Сіль – щіпка
Вода крижана – 2-3 ст. л

Яблука – 5 шт
Сік лимона 🍋
Цукор – 120 г
Вершкове масло – 50 г

Французький пиріг тарт татен з яблуками класичний покроковий рецепт

1. Готуємо тісто: Холодне вершкове масло нарізаємо шматочками, додаємо борошно, сіль і цукор, перетираємо все в крихту. Вливаємо крижану воду і збираємо тісто в грудку! Прибираємо в холодильник на 30 – 40 хв. ⠀ Яблука очищаємо і нарізаємо великими шматочками, а щоб вони не потемніли – поливаємо соком лимона. ⠀

2. Підбираємо відразу посуд для випікання, так як карамель може протікати, то беремо форму неразъемную! Я взяла сковороду, ( діаметр 22 см), яку і поставила потім в духову шафу! ⠀ Готуємо карамель: Додаємо в сотейник цукор і ставимо на вогонь, плавим цукор до коричневого кольору, додаємо яблука і вершкове масло, нарізане кусочками.

3. Тушкуємо яблука пару хвилин. Знімемо з вогню. ⠀ Тісто розкачуємо між листами пергаментного паперу в пласт! Наколюємо тісто виделкою! Накриваємо яблука тестом! (яблука маємо щільніше один до одного !) Краї тіста акуратно підгинаємо. ⠀ Ставимо розігріту до 190° духовий шафа на 30 – 40 хв. Випікаємо до рум’яного кольору!

4. Виймаємо тарт і залишаємо на 5 хв. у формі! Накриваємо форму великою тарілкою і перевертаємо. Готове ✅ ⠀ Цей пиріг можна їсти і теплим, і холодним! До нього можна подати кулька ванільного морозива 🍧 або прикрасити збитими вершками. ⠀ Насолоджуємося цим смачним і дуже ніжним пирогом! 😋

Відео рецепт 👇