Пиріг галета з полуницею на сирному тісті простий рецепт в духовці.
Інгредієнти
Тісто:
Борошно – 150г
Цукор – 10г
Сіль – 1 щіпка
Вершкове масло – 70г
Сир сухий 9% – 100г
Жовток – 1шт
Начинка:
Полуниця – 400г
Тростинний цукор (або звичайний) – 1 ст. л.
Цукор – 30г
Кукурудзяний крохмаль – 1 ч. л.
Для змащування
Білок – 1шт
Посипання
Тростинний або звичайний цукор
Мигдальні пластівці
Пиріг галета з полуницею на сирному тісті покроковий рецепт
1. Просіяти в миску борошно. Додати цукор, сіль, холодне вершкове масло, розтерти до стану крихти. Сир перетерти через сито. Додати жовток, швидко замісити тісто і зібрати в шар.
2. Прибрати в холодильник на 1 годину. Полуницю помити і нарізати слайсами. Охолоджене тісто розкачати на пергаментним папері в коло, присипати кукурудзяним крахмалом.
3. Потім викласти в центр підготовлену полуницю відступивши від краю 3-4 см і підігнути краї. Посипати цукром полуницю. Змастити краю білком, посипати цукром і мигдалевими пелюстками. Випікати при 180С приблизно 30 минут.
Відео рецепт 👇