Домашня пахлава на сметані з горіхами і цукром

Домашня пахлава на сметані з горіхами і цукром простий рецепт.

Інгредієнти

Для тесту:
Борошно – 800 р
Сметана – 300 г
Яйце – 4 шт(тільки жовтки)
Масло вершкове – 400 г
Сода – 1 ч. ложка
Щіпка солі

Для начинки:
Волоський горіх – 300 г + 80 г для прикраси
Цукор – 600 г
Ванілін – 1 пакетик

Для просочення:
Масло топлене – 3 стіл л
Мед – 3 стіл л

2 жовтка для змазування тіста

Всі інгредієнти розраховані для великого листа.

Домашня пахлава на сметані з горіхами і цукром покроковий рецепт

1. Борошно просіваємо. Додаємо до борошні холодне вершкове масло. Нарізаємо на кубики і злегка розтираємо руками в борошні. Соду гасимо в сметані. Додаємо жовтки. В борошняної маси робимо по середині невелике поглиблення і виливаємо сметанную суміш. Замішуємо м’яке тісто. Формуємо ковбаску і ділимо її на три рівні части.

2. Прибираємо тісто в холодильник на годину. З кожного отриманого кулі розкочуємо пласт за формою дека. Деко змащуємо топленим маслом і викладаємо перший шар. На нього викладаємо 1/2 частини начинки. Закриваємо другим пластом і знову викладаємо залишилася начинку.

3. Останнім шаром накриваємо пахлаву. Змащуємо жовтком і робимо з допомогою ножа візерунки. На ніж намагаємося не натискати! Відправляємо пахлаву в духовку на 20 хвилин при 180 градусах.

4. За цей час розігріваємо в мікрохвильовці масло. Дістаємо пахлаву і поливаємо спочатку маслом, потім медом. Знову відправляємо в духовку хвилин на 10 до готовности.

Відео рецепт 👇