Дріжджовий пиріг равлик з яблуками і маком

Як приготувати смачний домашній Дріжджовий пиріг равлик з яблуками і маком рецепт в духовці простий. Приготуйте цей приголомшливо красивий і смачний пиріг! ⠀ Ніжне здобне тісто, хрустка макова начинка і запечені яблука. Передчуваєте, як смачно? 😉 ⠀ Скоро Яблучний, Медовий Спас, так що, буде привід спекти 😉 ⠀

Інгредієнти

Для тесту:
150 мл молока
20 г свіжих дріжджів
50 г вершкового масла
75 г цукру
2 яйця
0,5 ч. л солі
350-400 г борошна

Для начинки:
100 г маку
100 г цукру
50 г молока
50 г вершкового масла
3 яблука

Дріжджовий пиріг равлик з яблуками і маком покроковий рецепт

1. теплого молока розчинити дріжджі і трохи цукру і борошна з загальної кількості. Залишити на 10-15 хвилин. ⠀ Потім додати яйця, сіль, цукор, всипати борошно і почати заміс тіста. ⠀ Коли борошно вся вмесится, почати по-трохи додати розтоплене масло. ⠀ Готове тісто м’яке, еластичне. Може злегка подлипать до рук. ⠀
2. Прибрати тісто в миску, накрити кришкою і залишити в теплому місце підходити, поки не збільшиться удвічі. Потім тісто обім’яти і залишити ще раз підійти. ⠀ Поки підходить тісто, готуємо начинку: ⠀ Мак краще перемолоти на кавомолці, але якщо її немає, то не страшно. ⠀ Скласти в сотейник мак, цукор, молоко і масло.
3. Поставити на вогонь, довести до кипіння і варити на середньому вогні 5-7 хвилин. ⠀ Яблука очистити від шкірки, нарізати тонкими часточками. ⠀ Готове тісто розділити на 6 рівних шматочків, підкотити кожен кульку, накрити і залишити на 10 хвилин відпочити. ⠀
4. Кожен шматочок тіста розкачати в довгий прямокутник, в центр якого, по всій довжині, викласти макову начинку. Накрити її з обох боків, краї защипнути (дивіться відео в каруселі). ⠀ На рулетик викласти часточки яблук і згорнути улиточку.

5. Поставити равлика в центр форми (22-24 см). Інші равлики поставити навколо центральної. ⠀ Пиріг накрити і дати 30 хвилин підійти. Потім змастити збитим яйцем і випікати при 180С близько 40-45 хвилин до готовності. ⠀ Пиріг остудити і подавать.

Відео рецепт 👇