Домашні дріжджові круасани з листкового тіста

З дріжджові круасани з листкового тіста в домашніх умовах простий рецепт. А ось і найсмачніші та самі пишні круасани, знаю що дочекалися 😁

Інгредієнти

500 г борошна (+/-) (+ для присипання)
Сіль
8 г дріжджів
3 ст/л цукру
150 мл теплої води
100 мл теплого молока
350 г вершкового масла (100 г в тісто + 250 м для пласта)
1 яйце для змащування

Домашні дріжджові круасани з листкового тіста покроковий рецепт

1. В молоко додаємо 70г вершкове масло, цукор і добре перемішуємо, висипаємо туди дріжджі, воду знову перемішуємо. сіль змішаємо з борошном і поступово додаємо в рідку суміш, замішуємо м’яке, гладке тесту. коли тесту практично вже готове, беремо 30 г м’яке вершкове масло, кладемо в тісто і замішуємо руками мінімум 8-10 хвилин. виходить гладка, оксамитова, не липке тесто.
2. В самому кінці формуємо з тіста прямокутник, пакуємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник мінімум на 4 години. ✅вершкове масло (250 г) кладемо в пакетик і скачуємо акуратно товщиною десь 4 мм. ✅Коли тісто відпочине в холодильнику, дістаємо його. Розкачуємо тісто в прямокутник розміром в два рази більше, ніж квадрат олії. Діставши масло з пакетика , викладаємо його на одну половину тіста і накриваємо іншого — запечатуємо в конверт з теста.
3. Потім розкачуємо тісто в довгий прямокутник. ✅далі верхню частину підверніть, нижню так само і складаємо удвічі. Пакуємо отриманий пласт в пергамент або харчову плівку і прибираємо в холодильник на 1 годину. ✅Коли тісто відпочине, дістаємо його з холодильника, знову розгортаємо в прямокутник. Отриманий прямокутник знову необхідно згорнути — загортаємо третина з одного краю та іншої третю накриваємо .
4. Назад пакуємо в пергамент або плівку і кладемо в холодильник ще на 1 годину. Після цього знову розгортаємо в довгий прямокутник і нарізаємо з тіста трикутники. Кожен трикутник трохи підтягуємо, робимо в середині невеликий надріз, беремося за куточки і згортаємо круассан.

5. Готові круасани викладаємо на деко, застелене папером для випічки. Закриваємо рушником або плівкою і залишаємо на годину. Духовку розігріваємо до 200 º с, а піднялися круасани змащуємо збитим яйцем або жовтком. відправляємо в духовку випікатися. самі смачні круасани готовы.

Відео рецепт 👇