Маковий йогуртовий торт муссовый з персиками

Як зробити Маковий йогуртовий торт муссовый з персиками рецепт простий. Саме з йогуртових тортів і почалися мої перші спроби в приготуванні десертів . Правда тоді я і не знала про натуральні вершки і просто змішувала йогурт з м’яким сиром і желатином 😄 а начинку виливала в тарілку меншого діаметру форми , за браком кольц для випічки . Але було теж смачно , хоч і не дуже красиво 🙈 Цей йогуртовий торт точно вийде у Вас з першого разу і сподобається близьким💕

Інгредієнти

На торт вагою 1 кг і діаметром 16 см
Калорійність : 263 ккал на 100 грам

Бісквіт на форму 14 см:
3 яйця
90 грам цукру
90 грам борошна
30 грам будь молочки (молоко/сметана/йогурт)
20 грам рослинного масла
20 грам маку
1/2 ч ложки розпушувача
Щіпка солі

Начинка:
4 персика
2 ч ложки крохмалю
30 грам цукру
5 грам желатину (замочити в 20 грамах води)

Мус (готуємо прямо перед складанням):
200 грам вершків 33%
200 грам йогурту зі смаком персика
170 грам сиру зі смаком персика
50 грам пудри
15 грам желатину (замочити в 60 грамах води)
10 грам маку

Маковий йогуртовий торт муссовый з персиками покроковий рецепт

1. Бісквіт на форму:
Білки збити з цукром і дрібкою солі в щільні піки. Додати жовтки, масло і йогурт. Перемішати . Просіяти борошно з розпушувачем і обережно змішати. Випікати 40-50 хвилин при температурі 165 градусов.

2. Начинка:
2 персика пюрировать блендером, уварити з цукром і крохмалем. Додати набряклий желатин (в ще гарячу суміш) , перемішати до розчинення желатину. 2 персика порізати на шматочки , змішати і викласти на бісквіт. Підморозити 20 минут.

3. Мус (готуємо прямо перед складанням):
Вершки збиваємо з пудрою, змішуємо з йогуртом і сиром. Желатин заливаємо 60 грамами води і нагріваємо до легкого кипіння в мікрохвильовці. Швидко тонкою цівкою вливаємо в мус , активно заважаючи венчиком.

4. Збірка:
Дно форми застелити плівкою , потім фольгою , щоб мус не витік. Кладемо бісквіт з начинкою , заливаємо 1/2 Мусу. Повторюємо. Охолоджуємо 6 годин в холодильнику і можна кушать.

Відео рецепт 👇