Відкритий пиріг галета з персиками та абрикосами

Відкритий пиріг галета з персиками та абрикосами простий рецепт. Не любите солодке? Мені особисто в спеку солодкого взагалі не хочеться… і ось цей варіант саме для таки як я… не солодке тісто з абрикосами або персиками і можливо з кулькою ванільного морозива👌 Що може бути свіже в літній спекотний день.

Інгредієнти

Тісто:
✔️330г Борошно
✔️210г Вершкове масло холодне
✔️120мл Холодна вода
✔️12мл Яблучний оцет
✔️12г Цукор
✔️6г Сіль

✔️Персики або Абрикоси

Відкритий пиріг галета з персиками та абрикосами покроковий рецепт

1. Для початку приготуйте тісто. Розітріть масло з борошном, цукром і сіллю до пісочної консистенції( за допомогою блендера або в ручну) Тепер додайте воду і оцет. Енергійно замісіть , не сильно розігріваючи руками тісто. Загорніть в харчову плівку і приберіть на 1 годину в холодильник.
2. Розкачайте тісто, покладіть у форму для випічки і зробіть вилочкою дірочки в основі тесту. Викладіть фрукти на тісто, додайте мигдальний горіх ( за бажанням ) Приберіть пиріг в холодильник на 40 минут.
3. Розігрійте духовку до 200 градусів. Виберіть пиріг з холодильника, водою і змастіть яйцем , посипте цукром і зробіть надрізи. Випікайте пиріг на середньо – високому рівні 30 мин.
4. Потім на 10 хвилин поставте випікатися на дні духовці і останні 10 хвилин знову на середньо – високій частині духовки. дайте пирогу охолонути і подавайте на стол.