Домашні сирні булочки з маковою начинкою

Як зробити домашні сирні булочки з маковою начинкою рецепт в духовці. Сьогодні готуємо апетитні булочки без яєць і без дріжджів.

Інгредієнти

(на 10 булочок):

Сіль – 1 щіпка
Борошно – 240-250 грам
Розпушувач – 1 чайна ложка
Цукор – 100 грам
Ванілін – на кінчику ножа
Молоко – 90 мл
Рослинна олія – 50 мл
Сир – 150-180 грам

Начинка: Будь-яка (у мене макова готова, з сиром теж дуже смачно)

Для прикраси:
Шоколад – 40-50 грам
Молоко – 20 мл

Домашні сирні булочки з маковою начинкою покроковий рецепт

1. Приготуємо тісто. У миску викладаємо 180 грам сиру. У мене пачка покупного 9% сиру. Висипаємо 100 грам цукру. Ретельно розтираємо сир з цукром. Додаємо 50 мл рослинного масла. Воно повинно бути рафінованим, без запаху.

Виливаємо 90 мл молока. Додаємо дрібку солі. Усе ретельно перетираємо. Поступово додаємо 240-250 грам борошна, 1 чайну ложку розпушувача і трохи ваніліну. Замішуємо тісто. Воно має вийти таким м’яким, не липнути до рукам.

2. Деко відразу змащуємо рослинним маслом. Тепер тонко розкачуємо тісто в прямокутник. Товщина приблизно 5-7 мм Нарізаємо тісто на такі маленькі прямокутники. У мене вийшло 10 штук. З одного краю викладаємо готову макову начинку.

В упаковці 280 грам начинки. Цієї кількості якраз вистачає на все булочки. Звертаємо тісто такими рулетами і викладаємо на деко на відстані один від одного. Змащуємо заготовки жовтком. Половину булочок я відразу посыплю сахаром.

3. Решта буду прикрашати після запікання. Відправляємо в розігріту духовку до 170 градусів приблизно на 20-25 хвилин. Наші булочки готові. Як бачите, булочки в цукрі не сильно зарум’янилися. Тому краще прикрашати булочки після випічки.

Наприклад, цукровою пудрою або розтопленим шоколадом. Я розтопила шоколад з невеликою кількістю молока в мікрохвильовці. Крім макової начинки, відмінно підходить сирна. Спробуйте поекспериментувати з начинками! Приємного апетиту!