Інгредієнти
(на 10 булочок):
Сіль – 1 щіпка
Борошно – 240-250 грам
Розпушувач – 1 чайна ложка
Цукор – 100 грам
Ванілін – на кінчику ножа
Молоко – 90 мл
Рослинна олія – 50 мл
Сир – 150-180 грам
Начинка: Будь-яка (у мене макова готова, з сиром теж дуже смачно)
Для прикраси:
Шоколад – 40-50 грам
Молоко – 20 мл
Домашні сирні булочки з маковою начинкою покроковий рецепт
Виливаємо 90 мл молока. Додаємо дрібку солі. Усе ретельно перетираємо. Поступово додаємо 240-250 грам борошна, 1 чайну ложку розпушувача і трохи ваніліну. Замішуємо тісто. Воно має вийти таким м’яким, не липнути до рукам.
В упаковці 280 грам начинки. Цієї кількості якраз вистачає на все булочки. Звертаємо тісто такими рулетами і викладаємо на деко на відстані один від одного. Змащуємо заготовки жовтком. Половину булочок я відразу посыплю сахаром.
Наприклад, цукровою пудрою або розтопленим шоколадом. Я розтопила шоколад з невеликою кількістю молока в мікрохвильовці. Крім макової начинки, відмінно підходить сирна. Спробуйте поекспериментувати з начинками! Приємного апетиту!