Домашній рахат лукум турецький з горіхами

Традиційна Східна солодкість – Домашній рахат лукум турецький з горіхами, приготований будинку своїми руками можна сказати кулінарне пригода, задоволення і ще одна узята висота майстерності кондитера! Бачачи на прилавках це східне ласощі, здається що приготувати його це як казка, щось нереальне і неймовірне! Цей солодкий десерт,з ароматом різних спецій, горіхами, настільки солодкий що більше двох-трьох шматочків я принаймні не осиливаю,але дуже його люблю😋 А насправді приготувати його не так вже й складно. Найважливіше правило – зрозуміти і не упустити момент готовності»! І звичайно ж потрібно трохи терпіння🤗 Пишу Самий простий і легкий Рецепт:

Інгредієнти

Сік 700 мл. можна натуральний або магазинний використовуйте на ваш смак, у мене вишневий
Цукор 1 склянку (200 мл)
Крохмаль кукурудзяний 1 склянку (200 мл)
Сік лимона 2 чайні ложки
Ванілін, кориця або кардамон за смаком
Горіхи: фісташки, лісовий, горіх або арахіс

Для покриття:
Цукрова пудра
Крохмаль кукурудзяний

Домашній рахат лукум турецький з горіхами покроковий рецепт

1. У каструлі або сотейнику перемішуємо всі інгредієнти, починаємо варити на середньому вогні, постійно помішуємо ❗️ Коли починає закипати зменшити вогонь і далі на повільному вогні варимо і помішуємо до щільного, «тягучого» загустіння маси! І додаємо горіхи. Виливаємо лукум у підготовлену форму.

2. І залишаємо мінімум на 5-6 годин для застигання. На весь процес, від початку і до кінця у мене пішло близько 45 хвилин! Застиглий лукум розрізаємо спочатку на смужки, потім на квадратики і обвалюємо в перемішаної пудрі з крохмалем. При бажанні можна ще обваляти в кокосовій стружке.

3. до Речі чим довше варити масу, тим щільніше виходить лукум. І ще, після розрізання на шматочки він може трохи виділяти рідину. Це не страшно, обваляйте знову в крохмалі з пудрою і залиште сушиться.

4. На другий і третій день мені він здається ще смачніше і щільніше👌 Приготуйте обов’язково побалуйте себе і своїх близьких 🤗