Пиріг різдвяна зірка з дріжджового тіста

Як смачно зробити Пиріг різдвяна зірка з дріжджового тіста простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Все, що стосується зйомок страв до яких би то не було свят – це не про мене. Саме через мою лінь знімати щось новорічно-різдвяне, святкових постів з рецептами в моєму запасі обмежена кількість. Архіви з рецептами виручають )))

Інгредієнти

Вода – 1/4 склянки
Сухі дріжджі – 1 ст. л.
Цукор – 3 ст. л.
Сіль – щіпка
Яйце – 2 шт + 1 шт для змащування
Тепле молоко – 1 стакан
Борошно – 4,5 склянки
Вершкове масло кімнатної температури – 110 р
Орехово-шоколадна паста

Пиріг різдвяна зірка з дріжджового тіста покроковий рецепт

1. Змішати теплу воду, дріжджі і щіпку цукру. Коли дріжджі активуються, додайте інші інгредієнти, крім олії. Місіть 6-8 хвилин в міксері або вручну. Введіть в тісто вершкове масло і місіть ще 7-8 хвилин, поки масло повністю не з’єднатися з тестом.
2. Накрийте і залиште на 1 годину. Вибийте з тіста повітря. Перекладіть його на присипану борошном поверхню. Розділіть тісто на 4 рівні частини. Розкачайте їх у формі кола. Змастіть коло з тіста пастою, накрийте другим колом і так далі, крім останнього кола. Останнє коло не смазывайте.
3. З допомогою невеликої чаші позначте центр круга. Розріжте тісто на 16 частин, не зачіпаючи центральний коло. Двома руками візьміть дві смужки і скрутіть їх. Кінці з’єднайте. У вас вийде 8 «пелюсток». Перекладіть хліб на деко застелений пекарської бумагой.
4. Накрийте рушником і залиште на 30 хвилин. Розігрійте духовку до 190 градусів. Змастіть хліб збитим яйцем. Випікайте близько 15-20 хвилин. Посипте цукровою пудрою. Подавайте теплым.