Заливний пиріг з полуницею свіжої у духовці

Як приготувати дуже смачний Простий заливний пиріг з полуницею свіжої у духовці рецепт. Підійдуть будь-які ягоди.

Інгредієнти

Цукрова пудра – для посипання
Вершкове масло розтоплене – 50 грам
Сметана – 100 грам
Яйця – 3 штуки
Полуниця – 200 грам
Сік лимона – 1-2 столові ложки
Борошно – 250 грам
Цукор – 180 грам
Розпушувач – 1 чайна ложка
Цедра 1 лимона

Заливний пиріг з полуницею свіжої у духовці покроковий рецепт

1. Сьогодні готуємо простий пиріг з полуницею. 200 грам полуниці потрібно очистити, вимити і нарізати на половинки. Велику можна порізати на 3-4 частини. У глибоку миску розбиваємо 3 яйця. Збиваємо їх міксером у пишну піну з цукром – потрібно 180 грам. Додаємо цедру лимона і трохи лимонного сока.

2. Виливаємо 50 грам розтопленого вершкового масла. Додаємо 100 грам сметани. Все перемішуємо. Поступово додаємо просіяне борошно і 1 чайну ложку розпушувача. Добре замішуємо тісто, воно повинно вийти консистенції густої сметани. Виливаємо у форму, змащену маслом і простеленную пергаментним бумагой.

3. У мене форма діаметром 22 див. Полунички пересипаємо крохмалем, щоб не було зайвого соку при випіканні. Розподіляємо їх поверх тіста. Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів приблизно на 40-50 минут.

4. Готовність перевіряти дерев’яною шпажкою. Готового пирога даємо трохи охолонути. Перед подачею посипаємо пиріг цукровою пудрою, потім нарізаємо на порційні шматочки. Приємного апетиту!