Шоколадний торт з заварним кремом на молоці простий рецепт. В моєму дитинстві, найсмачнішим після зацукрованою згущеного молока зі снігом ❄️ (це було морозиво в Якутії, давно) був 🥞 Торт «Наречена». Його пекла моя мама на день народження нам з братом (до речі, це він придумав про морозиво) і іноді навіть просто так. Ці спогади з дитинства, запах цього торта і всієї моєї Якутії я не забуду ніколи. Як би нудно це не звучало, чого не можна сказати про це торті.
Інгредієнти
Для коржів:
⠀⠀50гр меду
⠀⠀ 1ч.л. соди без гірки
⠀⠀ 2 яйця (0-1 категорії), 100гр цукру
⠀⠀ 50гр вершкового масла
⠀⠀ 30г какао порошку
⠀⠀ 300гр борошна
⠀
Заварний крем:
⠀⠀ 500гр молока
⠀⠀ 3 яйця
⠀⠀ 100гр цукру
⠀⠀ 30г борошна або кукурудзяного крохмалю
⠀⠀100гр вершкового масла
Шоколадний торт з заварним кремом на молоці покроковий рецепт
1. Соду з медом нагріти в каструлі до стану піни. Зняти і трохи охолодити. Вмішати цукор, 2 яйця і вершкове масло. Розмішати вінчиком і всипати через сито какао порошок і борошно. Вийде дуже м’яке тісто, його треба охолодити мінімум годину, а краще на ніч обернувши в пленку.
2. Потім поділити на будь-яку кількість коржів, все залежить від форми, в якій ви будете збирати торт і отпечь кожен корж товщиною 3-4мм, який ви наколоти виделкою при температурі 180 градусів протягом 7-8 минут.
3. Молоко нагріти до кипіння. Яйце змішати з цукром і борошном. Влити гаряче молоко в яєчну суміш, інтенсивно розмішати і повернути на вогонь, на середню температуру. Інтенсивно помішуючи довести до кипіння, зняти і ввести масло.
4. Можна збирати торт і з гарячим кремом, але якщо ви його будете охолоджувати – потрібно вкрити плівкою. Бажано залишити торт на ніч у холодильнику, щоб він добре просочився. Можна замінити заварний на сметанний – в цьому випадку вам буде потрібно 600 грам сметани, змішаної з 100гр сахара.
5. На кожен корж у мене пішло по три столових ложки крему, я торт збирала в 16 кільці і у мене вийшло 9 коржей.