Вершкове малинове морозиво домашнє

Врятує тільки морозиво, та й то ненадовго 🤪🤪 Зберігайте рецепт цього вершково-малинового блаженства. Вершкове малинове морозиво домашнє простий рецепт.

Інгредієнти

350мл вершків (від 33%
200мл молока від 2.5%
300г малини
120г цукру
3 жовтки
щіпка ваніліну
30г кедрових горішків

Вершкове малинове морозиво домашнє покроковий рецепт

1. Жовтки збити з цукром і ваніліном до світлого пишного стану. В яєчну масу влити молоко, поставити на водяну баню. Варити, помішуючи, поки маса не загусне. Не доводити до температури 70 градусів, інакше жовтки згорнутися. Остудити до кімнатної температури. Малину протерти через сито.
2. Кілька ягід малини залишити для прикраси. Малинове пюре змішати з молочно-яєчною масою. Добре перемішати до однорідності. Чашу і віночки міксера покласти в морозилку на 5-10 хвилин. Потім збити дуже холодні вершки до щільних пік. У два-три прийоми ввести в збиті вершки малиново-яєчну суміш, акуратно вимішуючи лопаткою знизу вгору до однородности.
3. Викласти суміш у форму 21х11х5см. Поки морозиво не замерзне, через кожні 40-50 хвилин пробивати блендером, 3-4 рази. В кінці прикрасити свіжою малиною і кедровими горішками. ВИХІД: близько 900г мороженого.
4. P. S. Не забудьте вийняти морозиво з морозилки за 15-20 хвилин до подачі. Воно трохи підтане і легше буде формувати кульки 🍦🍦🍦