Шоколадні мафіни з яблуком

Шоколадні мафіни з яблуком в духовці простий рецепт.

Інгредієнти

Кількості тесту вистачить на 12-14 шт.

⁃ 220 мл молока
⁃ 2 яйця С2
⁃ 130 гр цукру
⁃ 220 гр борошна
⁃ 50 гр рослинного масла
⁃ 60 гр вершкового масла
⁃ 40 гр какао-порошку
⁃ 8 гр розпушувача
⁃ яблука (за бажанням, кількість на око)

Шоколадні мафіни з яблуком покроковий рецепт

1. Заздалегідь дістаємо з холодильника молоко, яйця, вершкове масло, щоб продукти були кімнатної температури. Змішуємо і просіваємо всі сухі інгредієнти (борошно, какао, розпушувач). В окремій чашці змішуємо яйця з цукром, збиваємо до невеликого збільшення в об’ємі і побіління массы.
2. Далі додаємо до яєць м’яке вершкове масло, рослинна олія, половину молока, перемішуємо. Додаємо половину сухих інгредієнтів, перемішуємо. Додаємо другу (вона ж остання) частина молока, перемешиваем.

3. В кінці додаємо решту сухі інгредієнти. Яблуко очищаємо від шкірки, можна порізати шматочками і додати всередину кексів. Я ж порізала на слайсы і додала тільки зверху. Рекомендую все ж додати яблуко і ще внутрь.
4. Формочки заповнюємо тістом на 2/3. Випікаємо мафіни 20 хв при 170 градусах. Може знадобитися трохи більше часу (на 5-7 хвилин), залежить від вашої духовки. Після 20 хвилин перевіряємо мафіни на готовність зубочисткою: якщо вона виходить з кексу сухий, значить готово.

5. Витягуємо мафіни з духовки, охолодити. А для того, щоб зберегти м’якість і ніжність, я прибираю їх після охолодження (можна злегка теплими) в пакетик і зав’язую його. До речі, ці кекси можна використовувати і для капкейків! Тоді після остигання я прибираю їх у коробочку, щоб вони не сохли.

Відео рецепт 👇