Шоколадний торт Прага

Як смачно зробити Шоколадний торт Прага простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Торт «Шоколадна Прага» з вишнею. Дуже легкий у приготуванні. Якою б джем додали ви?

Інгредієнти

Бісквіт
Яйце 6 шт
Цукор 150 гр
Какао 25 гр
Борошно 115 гр
Масло вершкове 40 гр
Розпушувач 1/2 год л

Крем
Масло вершкове 200 гр
Жовток 1 шт
Згущене молоко 120 гр
20 мл Вода
Шоколад темний 40 гр
Вишневий джем

Глазур
темний Шоколад 100 гр
Масло вершкове 40 гр

Шоколадний торт Прага покроковий рецепт

1. Жовтки відділяємо від білків. Потім збиваємо 6 жовтків і 100 гр цукру і окремо 6 білків і 50 гр, після чого з’єднуємо лопаткою. Сухі інгредієнти борошно, розпушувач і какао просіваємо і вмішуємо без міксера. У майже готове тісто заливаємо розтоплене вершкове масло, воно зробить наше тісто глянцевим, сливочным.

2. Випікаємо в духовці протягом 35-40 хвилин при температурі 180 градусів. Духовку перші 20 хвилин краще не відкривати) Поки випікається бісквіт злегка збиваємо вершкове масло і вмішуємо в нього розтоплений шоколад. У сотейнику змішуємо жовток, воду і згущене молоко і уварюємо до стану згущеного молока (не кип’ятимо).

3. Остиглу заготівлю вливаємо в шоколадне масло і добре перемішуємо – наш крем готовий, залишилося зібрати торт. Бісквіт розрізаємо на три коржі, які один за одним змащуємо кремом і джемом. За смаком просочуємо сиропом, алкоголем або молоком) Верхній корж не покриваємо кремом. Торт ставимо на ніч у холодильник і перед подачею обтягуємо глазур’ю з шоколаду, готово

Відео рецепт 👇