Полуничний тірамісу печиво савоярді і маскарпоне

Сезон полуниці підходить до кінця, тому потрібно встигнути спробувати ще один варіант полунично-заклубничного тірамісу😉 Полуничний тірамісу печиво савоярді і маскарпоне простий рецепт. Хто хоч раз готував Тірамісу знає наскільки це просто, в цьому випадку теж все гранично просто, але для створення красивої полуничної казки доведеться трохи позаморочиться, ну зовсім небагато, ми ж хочемо, щоб було красиво.

Інгредієнти

Для декору:
18 печива савоярді
180 грам білого шоколаду
30 мл рафінованої олії

Для полуничного сиропу:
150 грам полуниці
30 грам цукру
4 грама пектину
Щіпка лимонної кислоти

Для коржів:
12 паличок печива савоярді

Для начинки:
10 шт свіжої полуниці
300 грам вершкового сиру (Філадельфія)
250 грам маскарпоне
200 грам вершків %33
110 грам цукрової пудри
1 ч. л. Ванільного екстракту
7 грам желатину листового (якщо порошковий, його потрібно замочити 42 грамах води)
50 грам гарячих вершків.

Полуничний тірамісу печиво савоярді і маскарпоне покроковий рецепт

1. Спочатку приготуємо декор. Білий шоколад необхідно розтопити на водяній бані. Додати рафінована рослинна олія і рожевий барвник, пару крапель. Перемішати. У паличок обрізають один край, щоб він був плоский. А закруглений кінець занурюємо в шоколад, таким чином, щоб паличка була покрита на 3 див. Викладаємо на решітку, даємо трохи стекти і залишаємо до повного застигання (для цього краще грати з готовими паличками поставити в холодильник).
2. Тепер приготуємо сироп. Полуницю ріжемо навпіл. Кладемо в сотейник. Туди ж кладемо цукор і пектин. Ставимо на невеликий вогонь, даємо закипіти і кип’ятимо 20 секунд. Вимикаємо і додаємо лимонну кислоту. Готовий сироп виливаємо в сито, даємо йому стекти. Полуницю теж залишаємо. Замочуємо листової желатин в крижаній воді. У миску кладемо вершковий сир, ванільний екстракт і цукрову пудру, взбиваем.
3. Додаємо маскарпоне. Збиваємо до однорідного стану міксером на малих обертах. Додаємо холодні вершки і збиваємо в пишну масу. Не перебити! 50 грам вершків нагріваємо в сотейнику, але не даємо закипіти, знімаємо з вогню. Набряклий желатин віджимаємо і додаємо до вершків, добре перемішуємо до повного розчинення желатина.
4. Даємо охолонути, і додаємо в крем, добре перемішуючи. Збірка. Беремо кільце 18 см, ставимо на піднос, викладаємо бортики пергаментним папером. По бортику виставляємо палички з рожевим шоколадом. Палички для бісквіта занурюємо в полуничний сироп і викладаємо на дно формы.

5. Зверху четверту частину крему. На крем свіжу полуницю цілісну. Зверху закриваємо знову четвертою частиною крему. Знову шар печива савоярді, не забуваємо занурити в сироп! Зверху четверта частина крему, зверху полуниця з сиропу і знову крем. Вирівнюємо вгору лопаткою, і прибираємо в холодильник мінімум на 5 годин. Зверху прикрашаємо за желанию.