Пончики з сиру смажені в киплячому маслі на сковороді

Свята святами, а десерти ніхто не відміняв 😅 Готувати такі пончики дуже легко і до процесу можна залучати навіть дітей, як це зробила я 😅 Як зробити Пончики з сиру смажені в киплячому маслі на сковороді рецепт простий.

Інгредієнти

Сир 9% 400гр;
Борошно 100-120 гр;
1 куряче яйце;
Цукор за смаком ( 3-4 ст л);
Ванільний цукор 1 чл;
Щіпка солі;
Шоколад -опціонально( у мене був молочний в гранулах)

Пончики з сиру смажені в киплячому маслі на сковороді покроковий рецепт

1. Для початку збийте цукор, ванілін і сіль яйце віночком. Додайте віджатий через марлю і перетертий через сито сир, він у цих маніпуляціях не потребує. Перетріть масу виделкою і поступово додайте борошно. Тісто має вийде досить щільним і добре тримати форму. Дайте постояти хв 20. ⠀
2. В цей час розігрійте масло для фритюру в невеликій каструльці, наповнивши її маслом настільки, щоб воно закривало повністю ваші майбутні пончики. Використовуйте середній вогонь. ⠀ Трохи вологими руками формуйте кульки, набравши по 1 чл л тесту. Якщо будете використовувати шоколад, спочатку зробіть невелику коржик із сирної маси, покладіть всередину Маленькі шматочки шоколаду, заліпіть і далі скачайте кульки. ⠀
3. Обов’язково стежте за тим, щоб на пампушках не було зайвої муки, інакше вона буде горіти у фритюрі. ⠀ Опустіть пончики в розігріте масло і акуратно помішуйте їх ложкою, щоб не прилипали до дна. Обсмажте до рум’янцю, потім вийміть шумівкою на серветку. ⠀
4. Перевірте, пончики на готовність, розламавши навпіл. Якщо всередині вони вологі і шоколад не розтопився – то можна прибрати в духовку на 7 хв при 170 градусах на пергаментним папері. ⠀ Подавати можна і зі сметанним соусом і просто посипавши сухарній пудрой.