Пиріг з маком листкового тіста бездріжджовий

Дуже Швидкий пиріг Пиріг з маком листкового тіста бездріжджовий до чаю рецепт простий. Мак можна замінити на горіхи. Такий смачний, що не відірватися. Відмінно підійде для великої компанії.

Інгредієнти

Мак 70г
Цукор 40г (або за смаком, це мої пропорції)
Вершкове масло-20г
Окріп 30г
Листкове тісто (будь-яке) 500г
Яйце для склеювання і змастити пиріг

Пиріг з маком листкового тіста бездріжджовий покроковий рецепт

1. З’єднуємо мак, цукор, вершкове масло. Перетираємо будь-яким зручним способом. Додаємо окріп і підігріваємо в мікрохвильовці імпульсами за 30 секунд (разом приблизно 2хвилини) . Дивіться щоб начинка не підгоріла. Накриваємо кришкою і переходимо до тесту.

2. Листкове тісто розморожуємо, приблизно 20 хвилин у відкритому вигляді. Розкочувати його потрібно холодним. Розкачуємо в тонкий пласт, викладаємо начинку відступаючи 2 див. Змащуємо краю яйцем для склеювання юі накриваємо другим пластом.

3. Робимо надрізи, не доходячи до центру. Звертаємо кожну смужку в спіральку. Змащуємо яйцем і випікаємо 15-17 хвилин при 180′ Якщо тісто дріжджове, можна залишити його на расстойку.