Пиріг з яблуками і горіхами

Пиріг з яблуками і горіхами простий рецепт.

Інгредієнти

вершкове масло-200г;
цукор 160г;
яйця 2шт;
борошно 450г + 1ст.л;
розпушувач 8г;
сіль ½ч.л;
волоські горіхи 100г.

НАЧИНКА:
вершкове масло-30г;
яблука 500г (в очищеному вигляді);
кориця 0.5-1 год.л;
тростинний (або звичайний) цукор 1-2ст.л.

Пиріг з яблуками і горіхами покроковий рецепт

1. Для начинки яблука очистити від шкірки і серцевини, нарізати кубиками. У сковороді розтопити вершкове масло, додати яблука, згасити 10 хвилин, додати цукор, корицю і згасити ще 5 хвилин. Готову начинку остудити. Волоські горіхи крупно порубати. Вершкове масло (кімнатної температури) і цукор збити до пишної маси, ввести по одному яйця(кімнатної температури) і після кожного добре взбить.

2. У борошно додати розпушувач і сіль просіяти в отриману суміш, перемішати лопаткою і швидко замісити тісто. Тісто розділити на дві частини, щоб одна була за больше.
3. Більшу частину тіста розкачати на пергаментним папері в коло, рівномірно розподілити у формі (діаметр 22-24 см) сформувавши бортики (краю бортів можна рівно обрізати), наколоти виделкою і викласти яблучну начинку.

4. У меншу частину тіста вмішати подрібнені волоські горіхи і одну повну столову ложку борошна. Потім відриваючи маленькі шматочки тіста, сформувати верхній шар пирога. Випікати в заздалегідь розігрітій до 180°С духовці, 40 хвилин(залежить від духовки). Пиріг остудити і за бажанням посипати цукровою пудрой.