Повітряний шоколадний бісквіт для торта

Незрівнянний бісквіт для торта з будь-яким кремом 🍰 Повітряний шоколадний бісквіт для торта простий рецепт в духовці.

Інгредієнти

Яйця – 4 шт
Цукор – 100 г
Сіль – щіпка
Вершки 33% – 75 г
Шоколад темний – 25-50 р
Оливкову олію – 50 р
Борошно – 50 г

Повітряний шоколадний бісквіт для торта покроковий рецепт

1. Білки відокремити від жовтків. Додати 2 ст. л. цукру і сіль. Збити в дуже круту масу. Жовтки збити з рештою цукру. Вершки і шоколад прогріти до однорідності і злегка остудити. Ввести шоколадну масу і оливкову олію в желтки.
2. Додати збиті білки частинами і акуратно перемішати масу лопаткою. Просіяти борошно і довести тісто до однорідності. Форму 16 см застелити пергаментним папером, краю форми ! не змазувати! Випікати при 140 градусах 40-45 минут.
3. Перед складанням торта просочити бісквіт будь просоченням. Доброго вечора! У духовку, розігріту до 180 гр, на 40-45 хвилин. Якщо кекс буде горіти, прикрийте його фольгой.

4. Дістаньте, накрийте рушником, дайте трохи охолонути, вийміть з форми, відкладіть в сторону. Зробіть остившему кексу шапочку з сирного сиру і цукрової пудри, посипте ягодами і подавайте на стол.