Як карамелізувати білий шоколад

Як карамелізувати білий шоколад простий рецепт. Навряд чи мене можна назвати великим фанатом білого шоколаду, я рідко використовую його в своїх десертах і ще рідше їм в чистому вигляді. Але є одне, за що я все ж люблю білий шоколад – за можливість його карамелизовать.
В результаті цього процесу шоколад змінюється – приторна солодкість помітно знижується, а в смаку з’являється заповітний яскравий карамельний відтінок. І ось такий шоколад я використовую досить часто в своїх виробах.

Інгредієнти

білий шоколад

Як карамелізувати білий шоколад покроковий рецепт

1. Є кілька способів карамелизовать білий шоколад. Тут я опишу той, яким користуюся найчастіше. Для нього знадобиться пластикова ємність, силіконова лопатка, мікрохвильовка і півгодини часу. Рекомендую вибирати цілісні силіконові лопатки, тому що інші можуть сломаться.
2. А тепер про сам процес: Скласти білий шоколад в пластикову ємність. Якщо карамелізується менше півкілограма, це зручно робити в літровому мірній склянці. Повністю розтопити шоколад інтервалами по 15-20 сек.
3. Продовжити нагрівати шоколад інтервалами по 20-30 сек., щоразу ретельно перемішуючи його лопаткою і розбиваючи щільні грудки, які будуть утворюватися у шоколаде.
4. Цей процес продовжується до тих пір, поки шоколад не придбає насичений карамельний цвет.
5. При роботі слід бути обережним, оскільки шоколад має високу температуру і можна запросто отримати ожог.
6. Після карамелізації вилити шоколад на силіконовий килимок і повністю остудить.