Полуничний чізкейк без сиру з випічкою в духовці

Полуничний чізкейк з падінням бісквітом 🍰 Як у вас з полуничними? Сезон ще не пройшов? Полуничний чізкейк без сиру з випічкою в духовці простий рецепт домашній. Є у мене пропозиція 💡 — з силою, почуттям, розстановкою грохнути про кахель форму з бісквітом, вимазатися в сирно-полуничному кремі і на ранок охолодитися тортиком. Мені здається, чи звучить як прекрасний план на вечір?

Інгредієнти

Підготовка 20 хв
Приготування 40 хв
Очікування 4 години
Загальний час 5 годин

На 20 см один бісквіт
— 2 яйця
— 70 г цукру
— 50 г борошна
— 20 г кукурудзяного крохмалю
— форма з роз’ємними стінками

Для начинки
— 180 мл вершків 33%
— 240 г вершкового сиру
— 100 г цукру
— 50 мл сметани
— сік ¼ лимона
— крапля ванільного екстракту
— 100 г полуничного пюре
— 10-15 клубничин, розрізаних навпіл

Полуничний чізкейк без сиру з випічкою в духовці покроковий рецепт

1. Бісквіт.
Відокремте білки від жовтків. Перелийте білки в миску, збийте міксером на великій швидкості до піни, додайте цукор, збивайте до стійких піків. Знизьте швидкість до мінімуму і додайте жовтки. Змішайте борошно з крохмалем, всипте в яєчну суміш і акуратно перемішати лопаткою до однородности.
2. Викладіть на дно форми пергамент, перелийте тісто, розрівняйте і відправте в духовку, розігріту до 170 градусів, на 25 хвилин. Дістаньте бісквіт з духовки і, не виймаючи з форми, упустите дном на дошку або на підлогу, дайте йому повністю остыть.
3. Не сумнівайтеся, падіння піде йому тільки на користь. Бісквіт вийміть з форми. Можливо, знадобиться пройтися ножем по стінках, зріжте скориночку. Помийте форму, витріть насухо, зберіть і поверніть бісквіт обратно.
4. Для начинки.
Змішайте вершковий сир і пюре до однаковості, додайте цукор, сметану, лимонний сік і ванільний екстракт і ще раз перемішайте. В окремому склянці збийте вершки до стійких піків, аккуратнейшим чином за допомогою гумового шпателя змішайте з першої смесью.

5. Викладіть располовиненную полуницю на бісквіт зрізом назовні, залийте начинкою і розрівняйте поверхню. Накрийте плівкою, відправте в морозилку мінімум на 4 години. Перед вживанням дістаньте чіз з форми, пройшовшись по стінках ножем, і дайте нагрітися 30-40 минут.