Зефір Інжир Апельсин

Зефір Інжир Апельсин простий рецепт. Інжир пробиваємо блендером, не перетираємо. З апельсина на дрібній тертці знімаємо цедру і вичавлюємо з нього сік.

Інгредієнти

у діжу:
70гр білка
70гр цукру

в сотейник:
150гр пюре з інжиру
100гр соку апельсина
200гр цукру
50гр інвертного сиропу
9g агару
Цедра апельсина

Зефір Інжир Апельсин покроковий рецепт

1. В сотейник викладаємо всі підготовлені інгредієнти і ставимо на плиту, помішуючи доводимо до закипання і варимо сироп чотири хвилини (з моменту закипання).

2. Паралельно ставимо збивати меренгу. Б’ємо меренгу до щільного піку. У готову меренгу тонкою цівкою вливаємо гарячий сироп і збиваємо масу ще хвилини три.

3. Перемішуємо, викладаємо в кондитерський мішок і відсаджуємо зефір в силіконову форму для кейкпопсов (форму змащуємо) Через годину зефір дістаємо з форми і даємо дозріти від 12 до 48 часов.

4. Після обвалюємо в цукровій пудрі. Зберігаємо зефір в герметичному контейнері при кімнатній температурі. Так як інжир не дає – колір ви можете в сироп при варінні додати гелевий барвник. Головне, щоб барвник був водорастворимым.

Відео рецепт 👇