Банановий зефір на агарі в домашніх умовах

Банановий зефір на агарі в домашніх умовах простий рецепт 🍌Багато зефірні смаки вважаю виразно недооціненими і банановий один з них. Банан солодкий, не має яскравого кольору і належної кислинки, яка не буває зайвою в зефір. Але навіть незважаючи на все це банановий зефір неймовірно гарний.
Я довго придивлялася до цього смаку, перш ніж зважитися спробувати зробити його. Залишилася дуже задоволена результатом, особливо хороший банановий зефір саме за класичною технологією. Для тих хто хоче спробувати зробити пробну порцію – готуйте половину, нижче рецепт для ручного міксера і половина порції.

Інгредієнти

В деже міксера з’єднайте:
45 г яблучного пюре
20 г пюре банана
20 г білка
60 г цукру
щіпка лимонної кислоти

В сотейнику:
140 г цукру
3 г агару силою 900
50 г води

Банановий зефір на агарі в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Збивайте масу до максимальної щільності, а сироп варіть на середньому вогні до появи тонкої безупинної нити.
2. Готову зефірну масу збивайте не більш однієї хвилини, після чого відразу переносите в кондитерський мешок.
3. Щоб приготувати пюре банана досить стиглий м’який банан розім’яти виделкою. Не використовуйте термометр при варінні сиропу, щоб не помилитися і перетравити сироп.
4. Для повної стабілізації зефірної половинки потрібно 45-60 минут.