Французький пиріг Клафуті з вишнею класичний

Як зробити смачний домашній Французький пиріг клафуті з вишнею класичний від юлії висоцької простий рецепт в духовці. Клафуті – популярний французький ягідний десерт на яєчному тесті, щось середнє між запіканкою і пирогом. Можна додати будь-які ягоди, буде дуже смачно, а готувати простіше простого!

Інгредієнти

(d=22 см):

Вишня/черешня – 500 г
Борошно – 120 г
Цукор – 90 г + 1 ст л форми
Ванільний цукор – 10 г
Вершкове масло – 50 г
Яйця – 4 шт
Розпушувач – 1 год л
Молоко – 300 мл

Французький пиріг Клафуті з вишнею класичний покроковий рецепт

1. Вишню моєму, видаляємо кісточки (я взяла черешню). У класичному рецепті клафуті готують з кісточками, так що на ваш розсуд, виймати кісточки або нет.

2. До яєць додаємо цукор, ванільний цукор, розтоплене вершкове масло, просіваємо борошно з розпушувачем, перемішуємо, щоб не було грудочок. Додаємо молоко, перемішуємо. Форму змащуємо маслом, посипаємо 1 ст л цукру, викладаємо вишні/черешню і зверху заливаємо тестом.

3. Ложкою занурюємо всі ягідки в тісто. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці ~45 хвилин. Готовність перевіряємо шпажкою, вона повинна виходити сухой.

4. Як тільки дістали з духовки, проходимся ножем уздовж стінок. Даємо трошки охолонути, посипаємо цукровою пудрою і подаємо. Клафуті готовий!

Відео рецепт 👇