Фінська заливний пиріг з чорницею

Як смачно зробити Фінська заливний пиріг з чорницею простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Готую найніжніший чорничний пиріг на пісочному тісті, який обожнюють у Фінляндії.
Сьогодні у мене для вас рецепт самого відомого фінського десерту – чорничного пирога, який готують на основі місцевого кисломолочного продукту. Я вирішив поекспериментувати і спробувати приготувати цей десерт. Дивіться, що у мене вийшло.

Інгредієнти

Пісочна основа
• Пшеничне борошно 160 г
• Вершкове масло-120 г
• Цукор 66 р
• Яйце 1 шт.
• Розпушувач ½ ч. л.

Начинка
• Вершки 30% і вище 375 р
• Сік 1 лимона
• Яйця 2 шт.
• Цукор 40 г
• Ванільний екстракт 1 ч. л.
• Чорниця 270 р

Желейний гель
• Чорниця 150 р
• Цукор 40 г
• Вода 40 р
• Желатин 2 г

Фінська заливний пиріг з чорницею покроковий рецепт

1. М’яке вершкове масло збиваю з цукром до кремоподібного стану. Додаю яйце і продовжую збивати. Потім проціджую борошно з розпушувачем і перемішуємо лопаткою до однорідності. Готове тісто має бути густим і липким. Форму для випікання (у мене діаметром 24 см) змащую вершковим маслом і присипаю мукой.

2. Викладаю туди тісто і рівномірно розподіляю по всій поверхні форми, в тому числі формуючи бортики. Прибираю в морозилку на 10-15 хвилин. Для начинки вершки змішую з лимонним соком – маса повинна трохи створожиться. В окремій ємності яйця збиваю з цукром і ванільним екстрактом до пишноти. З’єдную обидві маси і перемішую. На дно форми висипаю чорницю і рівномірно распределяю.

3. Заливаю ягоди начинкою і відправляю в духовку на 40-50 хвилин при 180°C. У готового пирога тісто має бути рум’яним по краях, а начинка повинна злегка тремтіти, як драглиста маса. Даю пирога повністю охолонути і прибираю в холодильник на 3-4 години. Желатин замочую в холодній воді. В окремій ємності змішую цукор з водою. В мікрохвильовці доводжу воду до кипіння і повного розчинення цукру. Додаю набряклий желатин і перемішую до повного його розчинення.
Далі в каруселі https://www.instagram.com/p/ClYO4jVIYLx/