Новорічні торти бенто Медівники на медових коржах

Як зробити смачні Новорічні торти бенто Медівники на медових коржах рецепт простий 🍯 Неймовірна ніжність.. 🤍 Вже передчуваю ваші прекрасні сонячні медовички😍 І звичайно ж чекаю ваші вогники в коментарях🤗♥️

Інгредієнти

Тісто на кілька тортиків:
Діаметр тут 12 см✅

-120-130 г цукор
-75 гр мед
-75 гр вершкове масло
-5 гр сода
-1 яйце С0
-340-370 гр борошно

Ванільний заварний крем:
-270 гр молоко
-100 гр вершків 33-35%
-2 яйця С1
-100 гр цукор
-20 гр кукурудзяний крохмаль
-10 гр ванільна паста (натуральна ваніль). Або замінюємо 10-20 гр цукру ванільний цукор, але не ванілін.
-сир маскарпоне ~ 450 гр

Новорічні торти бенто Медівники на медових коржах покроковий рецепт

1. Тісто на кілька тортиків:
На водяній бані або в посуді з товстим дном розтоплюємо вершкове масло з медом і цукром. Як тільки масло розтопилося і цукор розчинився додаємо соду і уварюємо до приємного карамельного кольору
Знімаємо з вогню. Остуджуємо, щоб яйце при додаванні не згорнулося
Додаємо яйце, перемішуємо і борошно. Борошно різна – не забийте тісто. Воно не повинно бути надто твердим.
Прибираємо в холодильник на 15-20 хв
Розкачуємо тісто без борошна (НЕ тонко) і печемо при ~ 170*З 4-6 хв. Вилкою не глибоко протикаємо і це не обязательно.

2. Ванільний заварний крем:
У сотейник (глибокий) з товстим дном наливаємо молоко і вершки, ставимо на вогонь
З допомогою міксера з’єднуємо яйця з цукром і крохмалем
Яєчну масу повільно вливаємо в киплячу молочну, постійно помішуючи
Варимо до закипання і далі ще 1-2 хв, постійно помішуючи. Вимикаємо
Повністю охолодити масу в холодильнику мінімум 2 години (накрити в контакт харчової плівкою)
Після повного охолодження зважити масу і збити з сиром маскарпоне у співвідношенні 1:1❗️Я це роблю в 2 заходу і з допомогою заглибного блендера. Збиваємо крем недовго, щоб не відбулося розшарування і залишився крем стабильным.

3. Нюанси: з кремом працюємо швидко, частина крему, з якої не працюємо прибираємо в холодильник. Насадка 806. В начинку можна додавати карамель, ягідні конфітюри, курди🔥 Медовик виходить м’який і ніжний. Фігурки: я залишаю тісто і печу мілове печиво, прикрашаю під час сборки.

Відео рецепт 👇