Шоколадні мафіни з кабачками цукіні на кефірі

Шоколадні мафіни з секретним інгредієнтом. Обов’язково приготуйте ці маффіни – адже вони неймовірно ніжні і супер шоколадні🍫.. Як зробити Шоколадні мафіни з кабачками цукіні на кефірі рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

кефір – 150 мл
олія рафінована рослинна – 2 ст. л.
яйця курячі – 1 шт.
цукор нерафінований – 150 г
борошно пшеничне ц/з – 160 р
какао – 40 р
сіль – 1 щіпка
сода – 1 ч. л. (розпушувач 2 ч. л.)
цукіні – 140 р
шоколад темний – 90 р
горіх пекан – 1 жменя

Шоколадні мафіни з кабачками цукіні на кефірі покроковий рецепт

1. Цукіні очистити від шкірки і натерти на дрібній тертці. ⠀ Шоколад нарізати кубиками. ⠀ У мисці змішати борошно, какао, сіль і соду. ⠀ В іншій мисці змішати до однорідності яйце, масло, цукор і кефір. ⠀
2. З’єднати сухі і вологі інгредієнти. ⠀ Перемішати, додати тертий цукіні і шоколад – швидко перемішати. Духовку розігріти до 180°С. ⠀ Викласти тісто у формочки для кексов.
3. Зверху злегка прикрасити подрібненим пеканом. ⠀ Випікати 25-30 хвилин до готовності. ⠀ Готові маффіни остудити у формі 15 хвилин. І подавати до чаю або кави ☕.